1 Mart 2013 Cuma

Cilt Bakımı


Son zamanlarda karşılaştığım  (arkadaşlarım, yakın çevrem, yazılarıma yorum yapan değerli arkadaşlarım) herkez bana cildimin sağlıklı ve sorunsuz olduğunu dolayısıyla neler kullandığımı soruyorlar..
Bende bu konu hakkında bir şeyler yazmak istedim..Çünkü çoğu kişi bi krem kullanıp cildinin pürüzsüz olacağına inanmak istiyor...  işte şöle yapıorum bu mükkemmel kremi kullandım işte şöyle cildimi böyle kusursuzlaştırdı fln  YOK BÖYLE BİRŞEY.....inanmayınız....

Sağlıklı bir cildinizin olması sizin elinizde!


  • Her sabah ve her akşam yüzünüzü , boynunuzu ve dekolte bölgenizi cilt tipinize uygun bir temizleyici ile temizleyin..Üşenmeyin sadece 2 dakkika ayırın çünkü bu adım en önemlisi...
  •  Kesinlikle makyajınızı çıkarmadan yatmayın...Makyaj temizleyicisi ile makyajınızı çıkardıktan sonra yüzünüzün temizlendiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz...Tonik kullanmalısınız...Tonik makyajımızın gözeneklerimizden tam anlamda arınmasını sağlar..yine cilt tipinize uygun bir tonik kullanmalısınız...
  • Sonra ki adımımız ise nemlendirme...İlk olarak yaşınız kaç olursa olsun eğer her gün makyaj yapıyorsanız göz çevreniz hassaslaşır ve nemlendirilmelidir. İlk olarak göz çevrenize nemlendiricinizi uygulayın bunu yaparken yüzük parmağınızla hafifçe yukarı doğru daireler çizmeye dikkat edin..Göz kreminizi sürdükten sonra yüz nemlendiricimizi sürebiliriz..Yine cilt tipimize uygun bir nemlendiriciyi yüzümüze içten dışa ve yukarı doğru daireler çizerek sürmeliyiz bu işlem kan dolaşımını etkinleştirecek aynı zamanda  ileri ki yaşlarda  meydana gelebilecek sarkmaları da önleyecektir.
  • Yaşadığımız bölge itibariyle orta enlemler deyiz...Buda yaz, kış yüksek faktörlü koruma kremleri ile cildimizi korumamız anlamına gelmektedir.. Uzmanların önerisi Kış için minimum 25 faktör, Yaz için 50 faktörlük bir güneş koruma özelliği bulunan bir krem tercih etmeliyiz.Bu güneş koruma özelliği olan kremleri özellikle bebeklere önerilen firmalardan seçmeye özen göstermeli eczaneler den almaya dikkat edin..Güneş koruma faktörü olan kremler her gün kullanılmalıdır...İleride +35 yaş üzerinde hergün kullandığınız için kendi kendinize teşşekkür edeceksiniz...:))
  • Yağlı cilt tipine sahip olan arkadaşlar büyük granürlü peelingler kullanmayın...Bu var olan sivilcelerinizin tüm yüzünüze yayılmasına neden olur...Bunun yerine küçük granürlü ürünleri yada bana göre en güzel sonuç veren yöntem olan kese kullanın.Az bir miktar yün ile kendi kesenizi kendiniz örebilirsiniz..Haftada  en fazla 2 kez çok bastırıp tahriş etmeden göz çevreniz hariç tüm yüzünüze uygulayın sivilce probleminiz azalacaktır. Dikkat edilmesi gereken tek husus kesenizi haftada bir kaynar suda dezenfekte edin..
  • Ölü derilerimizden arındık...Cildimiz nefes alıyor gözeneklerimiz açıldı...Şimdi yine cilt tipimize göre bir maske seçmeliyiz...Örneğin yağlı ciltler- kil maskesi..kuru ciltler- nem maskesi gibi....Bu işlemi de haftada en fazla 2 kez uygulaya biliriz..
  • Eğer yüzümüzde sivilce yada yara geçmek bilmeyen iz, kızarıklık  var ise geceleri yüzümüzü temizledikten sonra sadece sorunlu bölgeye hafifçe sudocrem yada bepanthen uygulaya biliriz.
Cildimize en iyi şekilde bakmalıyız..Bu maddeler ilk başta zor gelebilir ama cildinizdeki farkı , düzelmeyi gördüğünüzde zaten seve isteye yapacaksınız..Unutmayın iyi bir makyaj aslında iyi bir cilt üzerine yapılan makyajdır...150 tl lik  bi fondöten kullana bilirsiniz ama cildiniz sivilce ve lekelerle dolu ise sonuç mükemmel olmayacaktır bunu unutmayın..



Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir...
xoxooxox:))....

4 yorum:

  1. Eline sağlık canım ne güzel yazmışsın öyle:)Tavsiyelerine uymaya çalışacağım çok sağol.Bu kadar ayrıntılarıyla anlatman beni çok mutlu etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim yorumun için biraz bile faydam olduysa ne mutlu bana :) uygulamaya koyduğunda kesinlikle etkisini göreceğine eminim :))tatlım seninde yorumun beni çok mutlu etti <3

      Sil
  2. Verdiğin bu bilgilerin hepsi çok önemli :)ama genelde olan erteleme ve üşenme huyları nedeniyle yapmıyoruz bunları. Tabi sonra da derdini çekiyoruz.
    Bilgiler için teşekkürler :)

    Ve bana da beklerim :)
    http://cansudandunyaya.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehehe aynen öyle oluyo :) bloguna baktım ve takipçin oldum yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil