8 Eylül 2013 Pazar

Sivilcelere Son :)

Merhabalar hepimizin gençlik döneminde en büyük sorunlarından biridir..Tam geçti geçiyor derken yenisi çıkar yada tam gitti dersiniz cildinizde hatıra bırakır .( iz/leke ) Okulların açılmasıyla birlikte özellikle bu problemi yaşayan arkadaşlar kendilerine sıkıntı edebilir.Özellikle kız öğrenciler sivilceleri ve izlerini kapatmak için renkli kozmetikten yardım almaya çalışırlar işte okulda öğretmenler peçete ile yüzlerini siler kızarlar fln filan..

Öncelikle sivilceler neden çıkar?
Yaşam tarzımız, iş hayatımız, stres, sıkıntı,hava kirliliği, hazır yemekler,yağlı yemekler, hormonel değişimler nedeniyle çıkabilmektedir.

Ne yapmalıyım?
Öncelikle her iki çeşit sivilcelerimizin  azalması için cilt temizliğimize önem vermeliyiz.Cilt tipimize uygun olan bir yüz temizleyici,tonik,nemlendirici kullanmalıyız.

Yaşam kalitemizi artırmalıyız.Yediğimiz herşey cildimize doğrudan etki eder bu nedenle yağlı yemeklerden ve hazır yiyeceklerden uzak durmalıyız.

Sıklıkla ellerimizi yıkamalıyız.Yıkayamıyorsak ellerimizi yüzümüze değdirmemeliyiz.


SİVİLCE YOK EDEN TONİK!

Malzemeler:
. 50 ml  saf Alkol
. 2 adet aspirin
Kullanımı :
Aspirinleri ezip yada alkolün içerisine atıp erimesini sağlaya bilirsiniz.Yüzünüzü temizledikten sonra bir pamuk yardımı ile sivilceli bölgelere yaptığımız toniği uygulaya bilirsiniz.Özellikle kuru ve normal cilt tipine sahip arkadaşlar sadece sivilcelerin bulunduğu yerlere uygulama yaparlarsa daha iyi olacaktır.Bunun nedeni ise alkolün cildi kurutucu etkisidir.




Sivilce yok edici toniğimizi yaptık cildimiz kurudu yine sadece sivilceli olan bölgelere sudocrem uygulaya bilirsiniz. Sudocrem özellikle bebeklerde pişik önleyici olarak kullanılmaktadır.Sivilceleri kurutur. Bir gecede ne mucizeler yarattığını bilirim.
 
Bepanthen ise sivilce oluşumundan sonra meydana gelen izleri geçirmekte faydalıdır.Ciltte meydana gelmiş kızarıklık, alerjik reaksiyon, yara izleri için kullanılmaktadır.
Sivilceleriniz azaldıktan sonra oluşan izlerinizin geçmesi için bol bol olmamak kaydıyla sürebilrisiniz. Bir mercimek tanesi tüm yüzümüze yetecektir. Eğer fazla kullanırsanız yeni sivilceler oluşa bilir dikkatli olmak gerek. Kuru bir cilt tipiniz var ise günlük nemlendirici yerine kullanabilirsiniz.Ben kışın yanaklarım çok kuruduğunda nemlenirmek için bepanthen kullanırım.

Sudocremi günlük hayatımızda nemlendirici olarak kullanamayız çünkü beyaz bir rengi var ne kadar dağıtmaya çalışırsanız çalışın beyaz kalıntı kalıyor ciltte bu nedenle geceleri yatmadan önce kullanılması tavsiye edilir.


Her iki bahsi geçen  ürünü eczanelerden temin edebilirsiniz. İki ürünün de fiyatları çok makuldür. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

sevgiler xoxoxox 
instagramda ema_angelova :)


2 yorum:

  1. denemek istiyorum çokda merak ediyorum arada çıkıyor çok sinir oluyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet malesef arada çıkıyorlar baggzıları umarım faydalı olur önerilerim :) sevgiler xxx:)

      Sil